Bereid u goed voor op de start van uw onderneming in het MKB

vegua-vissenkom-plantenDe voorbereidingen voor het starten van een onderneming vergen veel tijd. Je oriënteert je op de markt, kijkt naar je kansen en bedreigingen. AAVV helpt je de zaken op een rij te zetten en verwijst eventueel naar instanties die je daar van dienst kunnen zijn. Eigen baas worden betekent risico’s bekijken, verantwoordelijkheden nemen en de markt verkennen. Elke ondernemer heeft een Belastingadviseur nodig die verstand heeft van de praktijk. AAVV heeft de kennis en de ervaring.

Ondernemersplan
Een onderneming start met een ondernemersplan. Dit plan bestaat ondermeer uit een marketing plan en een financieel plan. Hoeveel startkapitaal heb je nodig en welke bank wil je ambities realiseren? AAVV helpt je ook bij een begroting te maken en het opvragen van een offerte.

Administratie
Goede voornemens zijn er natuurlijk altijd. Je gaat enthousiast aan de slag, maar bij al die activiteiten die je als starter hebt komt de administratie vaak in de knel en is het vaak niet meer dan een schoenendoos met bonnen en facturen. Onderschat niet de tijd en kennis die nodig zijn voor het voeren van een goede administratie eventueel met BTW. Voor € 179,- kunt u via ons al een goed en betrouwbaar boekhoudpakket krijgen. Relaties ontvangen nog eens 10% extra korting. Wilt u het pakket 15 dagen op proef dan is dat geen probleem!

Belastingaanslagen
Een startende ondernemer dient zich altijd aan te melden bij de belastingdienst. Een goede schatting van het inkomen is noodzakelijk om de juiste belastingaanslagen te ontvangen. Starters krijgen door de hoeveelheid geld die er maandelijks binnenkomt geen goed overzicht hoeveel er voor privé-uitgaven overblijft. En dan volgt er ook nog de belastingaanslagen die vaak heel snel betaald moeten worden.

Personeel
Het aantrekken van personeel is nog niet eenvoudig. Je bent je niet altijd bewust van de consequenties en verantwoordelijkheden. Personeelskosten kunnen hoog oplopen, bijvoorbeeld bij ziekte, verlof en ontslagprocedures. Ook is er specifieke kennis vereist voor de juiste afdracht van verzekeringspremies en loonbelasting. Misschien kun je de eerste tijd ook uit de voeten met een freelancer, uitzendkracht of stagiaires.

Kortom:
Er komt nog al wat kijken bij het starten van een onderneming. Alles is geregeld. Of toch niet? Laat u zich tijdig inlichten. AAVV is u graag van dienst.

Laat ons u adviseren!